Wednesday, October 20, 2010

MiNey & PoPeye


 Haaaa...akhirnya miney sudah ada kekasih... popeye namanye. Tepat sehari sblm nak raya, popeye telah berpindah ke rumah baru. Bila sampai jer kat rumahnya, miney pon rasa pelik, 'siapakah gerangannya si 'hensem' ini"...heheheheh mungkin dlm hati miney berkata-kata...kekekekkee.
Popeye aku jadikan anak angkat yg ke-2 selepas miney. Aku ambik dari member yg bela SG jugak, tapi dia sibuukkk sgt2 dgn tugas dia kat Kuantan, so sekarang akulah yg kena jaga. 




So far so good...ada peningkatan. Sblm ini popeye kurang mesra dgn miney...tapi lama kelamaan mesra jugak. Asyik berpelukan....heheheh


Kita tgk berapa lama nak tunggu miney ber'isi'.... 




 



Friday, September 24, 2010

Aksi-aksi bila anak2 ku sdg Tidur....


macam2 gaya diorang tido....bila kita perhatikan anak2 kita tido, rasa nak gelak...COMEI...hhehehehehe.... SWEET DREAM anak2 ku....papa&mami SAYANG kamu.... :) 




Friday, September 17, 2010

AnaK ku Bila BeRaYa


Macam ni la bila time raya..... gelagat2 yg sempat aku rakamkan. Biar diorang happy sakan....asal bahagia. Apa2 pun S4L4M L3B4R4N dari kami sekeluarga....m0h0n m44f lahir batin........

Tuesday, August 31, 2010

JJCM d'Mdvalley


Helo....dah 3 hari tak update blog. So, hari ni cuti kan?  Aritu aku invite abg aku pg berbuka sama2 kat foodcourt Mdvalley. Aku dah agak dah sure ramai org. Mana taknyer , aku sampai sana pukul 6pm , punyerla ramai org kat foodcourt tu. Apalagi aku ronda2 cari tempat , aku jumpa satu family cina nie tgh makan. So aku berdiri duk tgk diorang mkn...hehehehehe.. dgn erti kata aku sebetulnya nak standby reserve tmpt diorang tu. Mana taknye ada org dok tgk2 tempat tu...nak rebut dgn aku lah tu...JGN HARAP! aku dah reserve dulu... 

Lepas diorang belah jer, aku & famili pun duk kat situ, walaupun bangla tak kemas meja tu lg. Xper janji dpt tmpt duduk. Kitorang pun duk & start wondering apa nak order...... Aku pun ronda2 cari makan... Jumpalaaa 'ayam penyet + pecel'...terbaek wok!...hehehehehehe... yg lain orde bakso,nasi ayam , mee kari penang, claypot chicken rice & kue muih...... Air? mcm biasalah, ada nescafe ais, soya bean....ada juga yg order jus oren. takpelaaa yg penting kenyang 7 puas hati.

Oiya, time ni kitorang menjemput sekali 'Gee & Ian' utk  berbuka puasa sama.... 
Lepas jer berbuka, kitorang ronda2 window shopping . Ada show kat center court...tarian melayu... ramai foreigner yg duk tgk. Best jugaklaaa...terasa suasana raya dah.....
Lepas ni ntah nak pegi mana lg...maybe tempat yg jauh2 kot....tunggu jer laa ye.

Thursday, August 26, 2010

sUnGk3i d'NanDoS


Hari nie aku bw anak2 aku pg shopping baju melayu kat JJ maluri...Mmg dah plan nak pg lps keje, org x ramai . Nasib baik jumpa baju melayu yg sesuai ..sepadan dgn papa&mami nya..:)) 
Lepas tu kitorang berbuka kat Nandos...nasib baik blm penuh lg. Sempat reserved tempat, order awal. Ifan dan danial spt biasa nak makan icecream+choc cake...aku order apa2 je yg penting x terlalu mengenyakkan ...Aku pelik kenapa org kafir pun sibuk2 nak masuk nandos time org Islam nak berbuka....aku tgk ada satu famili kafir tiba2 bengang kat staff nandos ...diorang tak puas hati sbb nampak ada tempat kosong tp dah di reserved org. Staff nandos dah jelaskan kat diorang, tmpt reserved tu utk org yg nak berbuka. Lantak diorang laahhh...ADA 
AKU KESAH!...yg penting tak kacau aku.



So kitorang apalagi, tunggu time berbuka laaahhh....bila time berbuka, ifan tersenyum lebar sbb akhirnya dpt makan&minum setelah satu hari dia berpuasa... Hari ini dah masuk hari ke-10 dia berpuasa penuh..ALHAMDULILLAH........ InsyAllah lain kali aku bw ifan berbuka tempat lain...mungkin ke Melaka or Kuantan, nak juga merasa berbuka kat tempat org ...nak cuba makanan2 kat negeri lain pulak.... Nak join??? Jom jalan2 cari juadah berbuka.....

c1n3m4

Loading...

MP3 Clips