Tuesday, August 31, 2010

JJCM d'Mdvalley


Helo....dah 3 hari tak update blog. So, hari ni cuti kan?  Aritu aku invite abg aku pg berbuka sama2 kat foodcourt Mdvalley. Aku dah agak dah sure ramai org. Mana taknyer , aku sampai sana pukul 6pm , punyerla ramai org kat foodcourt tu. Apalagi aku ronda2 cari tempat , aku jumpa satu family cina nie tgh makan. So aku berdiri duk tgk diorang mkn...hehehehehe.. dgn erti kata aku sebetulnya nak standby reserve tmpt diorang tu. Mana taknye ada org dok tgk2 tempat tu...nak rebut dgn aku lah tu...JGN HARAP! aku dah reserve dulu... 

Lepas diorang belah jer, aku & famili pun duk kat situ, walaupun bangla tak kemas meja tu lg. Xper janji dpt tmpt duduk. Kitorang pun duk & start wondering apa nak order...... Aku pun ronda2 cari makan... Jumpalaaa 'ayam penyet + pecel'...terbaek wok!...hehehehehehe... yg lain orde bakso,nasi ayam , mee kari penang, claypot chicken rice & kue muih...... Air? mcm biasalah, ada nescafe ais, soya bean....ada juga yg order jus oren. takpelaaa yg penting kenyang 7 puas hati.

Oiya, time ni kitorang menjemput sekali 'Gee & Ian' utk  berbuka puasa sama.... 
Lepas jer berbuka, kitorang ronda2 window shopping . Ada show kat center court...tarian melayu... ramai foreigner yg duk tgk. Best jugaklaaa...terasa suasana raya dah.....
Lepas ni ntah nak pegi mana lg...maybe tempat yg jauh2 kot....tunggu jer laa ye.

Thursday, August 26, 2010

sUnGk3i d'NanDoS


Hari nie aku bw anak2 aku pg shopping baju melayu kat JJ maluri...Mmg dah plan nak pg lps keje, org x ramai . Nasib baik jumpa baju melayu yg sesuai ..sepadan dgn papa&mami nya..:)) 
Lepas tu kitorang berbuka kat Nandos...nasib baik blm penuh lg. Sempat reserved tempat, order awal. Ifan dan danial spt biasa nak makan icecream+choc cake...aku order apa2 je yg penting x terlalu mengenyakkan ...Aku pelik kenapa org kafir pun sibuk2 nak masuk nandos time org Islam nak berbuka....aku tgk ada satu famili kafir tiba2 bengang kat staff nandos ...diorang tak puas hati sbb nampak ada tempat kosong tp dah di reserved org. Staff nandos dah jelaskan kat diorang, tmpt reserved tu utk org yg nak berbuka. Lantak diorang laahhh...ADA 
AKU KESAH!...yg penting tak kacau aku.



So kitorang apalagi, tunggu time berbuka laaahhh....bila time berbuka, ifan tersenyum lebar sbb akhirnya dpt makan&minum setelah satu hari dia berpuasa... Hari ini dah masuk hari ke-10 dia berpuasa penuh..ALHAMDULILLAH........ InsyAllah lain kali aku bw ifan berbuka tempat lain...mungkin ke Melaka or Kuantan, nak juga merasa berbuka kat tempat org ...nak cuba makanan2 kat negeri lain pulak.... Nak join??? Jom jalan2 cari juadah berbuka.....

Tuesday, August 24, 2010

MaKan2 BuLaN PuaSa


Bila time puasa nie...mcm2 makanan yg terhidang. Tak kira kat mana2 pun..nampak sedap, murah , mahal ..segalanya ada. Tp bila dah kat dpn mata tu , bukannya nak makan semua kan?...haaaa nafsu je lebih. So sapa yg berselera tu ...sila menjamu selera okay...

Lepas nie...kita ronda2 KL...jalan2 cari makan...terus Sahur!

FaM1Ly VaCaTiOn




Vacation@percutian bersama keluarga adalah detik2 yg indah buat ku...relaxing dan xpayah nak pikir2 pasal keje kat opis. Jenuh & fedup dibuatnye.... Yg penting time2 mcm nie lah yg aku salu tunggu2 selama ini... 
Famili aku dari kuching sampai kat KL bulan 6 lepas (  sori la aku lambat update cita nie ) ikut suka aku laaa... hehehe... Tp mmg best giler kitorang jejalan ke Genting , mana2 tempat area KL....uptown , downtown..wat so eva laaa...yg penting parents & adik2 ku happy... Anak2 aku apalagi laahh.

Selama famili aku kat KL , rasanya 2-3 kali kitorang pindah hotel ...almaklumlaahhh time tu tgh cuti sekola...So hotel2 area BB semua fullybooked. Time tu pulak cuti buat org2 indonesia&singapore jugak. So 1st nite kitorang duk hotel @ Inn jer ...2nd nite duk hotel 3 star ...lastly duk hotel yg selesa sikit laaaaa...
FYI ..time tu WORLDcup pun tgh hangat2 nyer...ffuuullaaammmaaakkk mmg penuh kedai2 makan yg ada screen besar. Kebetulan hotel tmpt aku duduk mmg ada screen besar kat bwh...apalagilaahh aku & adik aku duk melepak kat bwh sambil tgk England kena belasah Germany...hahahahahaha padan muka!!... aku kan penyokong setia SPAIN & HOLLAND...ada aku kesah team lain!...heheheheh
Parents aku happy bila dpt jumpa cucu2nye...mana tak nyer dah lama tak jumpa. Mana ader cucu lain selain dari anak2 aku....Aku paham perasaan diorang bila dah berjumpa. So si ifan pun bermanja2 lah dgn nenek dia....biarlah.

Adik cewe aku pulak mmg kaki jalan...sama dgn aku. Hamdani pulak suka beli Tshir , jam tangan , topi... Kalu si Ady , dia ni susah nak control sikit, biasalah HipHop ...nak ekot style dia jer...lantaklah. janji jgn buat hal. Abang aku? lantaklaahh..dia pandai jaga diri...dah besar kan....


Sepatutnya famili aku stay kat KL cuma 3 hari jer...tp aku saja extend sampai 5 hari...Lagi pun aku yg kuar $..ikut suka aku laaahh...hehehehehe
Aku sedih bila masa 5 hari cepat berlalu.... :(( so aku kenalah hantar diorang ke airport. My parents naik MAS ..my sista & brother naik AirAsia... Kenapa berlainan flight? haaa My big brother keje MAS ..so my parents ikut rate staff MAS... ok laa tu . Muraha sikit aku nak kuarkan duit tambang diorang hehehehe... Kalu AirAsia..aku kena kuar lebih sikit. Tapi takpe...bukannya salu kan.. So masa bercuti pun dah tamat ...kitorang pun buat kerja masing2 mcm biasa...ntah bila nak buat trip@vacation mcm ni lg....nantilaahh aku plan. Maybe buat trip ke tmpt2 menarik di seluruh semenanjung....Tgklaa kalu ada rezeki .... So adik2 ku standby simpan duit!....nanti aa calling kalian !...dagghhh yaaahhh.....

c1n3m4

Loading...

MP3 Clips